Installatie Senao Wireless PC Card

Terug

1. Houdt de Windows XP CDROM bij de hand
  2. Start computer op
  3. Doe GEEN Wireless LAN PC Card / USB adapter in  PC Card slot
  4. Plaats de Wireless LAN installatie CD in de CDROM
  5. De setup start automatisch op, tenzij u dat heeft uitgeschakeld, ga dan naar Start\Uitvoeren en type: Setup.htm             (van de CDROM drive)
  6. Klik op “Utility & Driver Install”
  7. U krijgt nu dit te zien
  8. Klik op knop Openen
  9. Klik op knop Next
  10. De driver wordt nu geinstalleerd
  11. Klik daarna op knop Next
  12. Klik op knop Yes, anders stopt het installeren
  13.
  14. De drivers zijn nu geinstalleerd, klik op knop Finish
  15. Steek de Wireless PC card/USB adapter in de PCMCIA slot/USB poort in de computer

1. Klik op toch doorgaan knop
  2. De Wireless LAN PC Card / USB Adapter wordt nu gevonden en geinstalleerd zonder restart van de computer
  3. Controleer of je netwerk protocol parameters correct zijn gezet voor je computer. Deze zijn IP adres, Subnetmask, DNS
  4. Als je NIET bekend bent met het juist instellen van deze parameters, Kijk dan in de “User Guide” in de installatie CDROM.
  1. Rechts op de taakbalk is er een icoon bijgekomen  Rood  wil zeggen “NOT LINKED” dus GEEN verbinding.  Op de kaart knippert het Groene lichtje.
  1. Als je dubbelklik op dit icoon zie je dit  op de taakbalk, en komt onderstaand beeld op

1. Ik heb nog steeds geen verbinding, klik op de knop Rescan, maar ook na enige herhalingen daarvan geen resultaat.

1. Ik kijk even bij het tabje About en daar zie je dit:

1. Wat ik ook doe alle parameters zijn goed ingesteld, en toch blijft hij rood,  en het lichtje op de kaart blijft maar groen knipperen. Ook de kaart er uit halen, en opnieuw er in stoppen hebben geen resultaat. Ook de computer uit zetten en na 15 seconden wederom opstarten heeft niet tot het gewenste resultaat geleid.

1. Computer na uit gezet te hebben na 15 seconden opnieuw op gestart

1. Nadat het systeem volledig is opgestart, start ik Netstumbler op, deze meld me dat hij de kaart niet goed kan lezen, en stelt een autoconfiguratie voor.

1. of deze melding

1. Ik kies knop Yes. Daarna meld hij me:

1. Dit voer ik uit, en kijk het systeem werkt!  en het lichtje op de kaart knippert niet meer, en brandt stabiel groen. Als ik nu dubbelklik op het icoon,  dan zie ik dit:

1. Start Netstumbler op, en ik zie dit signaal, zonder dat ik een externe antenne heb aangesloten op de wireless Senao kaart

1. Direct heeft hij het access point gevonden, en heb ik Internet verbinding.

1. Helaas…… na het afsluiten van Netstumbler, verlies ik ook de verbinding.

1. Data  Frame errors, Check WEP settings

1.  Dat kan niet waar zijn dacht ik, en besloot om al m’n WiFi drivers te verwijderen

1. Klik met de rechter muisknop op  en kies “Eigenschappen”

1. Klik op tabje “Hardware”, en klik op knop “Apparaatbeheer”

1. Klik met de rechter muisknop op “IEEE 802.11b WLAN network adaptor PC Card”

1. En kies “Installatie ongedaan maken”, de driver wordt nu verwijderd, en sluit dit venster

1. Klik nu op de Start\Instellingen\Configuratie scherm en dubbelklik nu op het Sofware icoon

1. Klik op IEEE 802.11b WLAN network adapter for windows en klik op knop “Verwijderen”

1. Doe dat ook met alle overige drivers die met ”IEEE 802.11b ….” Beginnen

1. Haal de Wireless kaart er uit

1. Start nu u computer opnieuw op

1. Installeer opnieuw de Wireless drivers vanaf de installatie CDROM

1. Steek nu de Wireless kaart in het PCMCIA slot

1. De drivers worden geinstalleerd , en hoera het groene Link lichtje brandt nu continue, en op de taak balk zie ik nu  beide iconen staan. Nu Internet even starten, jammer die doet het niet, en geeft een DNS error

1. In het draadloze netwerk de DNS handmatig ingevuld, Internet gestart, Hoera het werkt uitstekend
  2. Nu nog even met Netstumbler het signaal bekijken
  3.

1. Ja dat is ziet er prima uit, nu nog even naar internet http://www.senao.nl  en ja hoor er is een nieuwe driver voor mijn kaart, even downloaden. Ik had versie 7.0 en vond versie 8.02 genaamd DriverSetup802.zip
  2.
  3. Voordat u gaat installeren, haal de wireless kaart uit het slot
  4.

5. Maak een nieuwe directorie en unzip de driver in die directorie
  6.

7. Het programma DriverSetup.exe staat nu in die directorie, start die op
  8.

9. Nadat de nieuwe driver is geinstalleerd, stop de wirelesskaart weer in het PCMCIA slot, en klik op het icoon  en kies Wireless Network Status
  10.

11.
  12. Klik nu op het tabje “About”
  13.

14.
  15. En zie de Network Driver en de Configuration Utility zijn vernieuwd van versie 7.0 naar versie 8.00.02 en de Firmware is van versie 1.04.09.00 naar versie 1.08.00.00 gegaan
  16.

17. Nu nog even met Netsumbler testen hoe het signaal nu is
  18.

19.

20. Hier ben ik wel tevreden mee.
  21.
  22. Dit verhaal is mij overkomen, en heb het zo opgelost, maar misschien zijn er nog andere manieren, daarvoor houd ik me aanbevolen.

André van Brussel

Andre.van.brussel@hccnet.nl

Einde