Home
Missie
Persberichten
Techniek
InstallerenWireless Oegstgeest PersberichtenKink in draadloos netwerk ( 26 April 2007 )

Spil in draadloos Oegstgeest ontmanteld. De vereniging van eigenaren aan de Lijtweg heeft besloten dat de installatie van het dak moet.
Lees verder

First packet Node Vergilius (Oegstgeest Noord)

Vandaag (Zaterdag, 8 Oktober 2005) is de node op de Vergilius-flat in het noorden van Oegstgeest (Haaswijk) gebouwd. Er is een interlink met Rustenborch. In de toekomst kan van hieruit een verbinding gemaakt worden met Voorhout en Warmond. De node is nu volledig operationeel, zodat omwonenden hun antenne op het Vergilius gebouw kunnen richten.

"Er waren wat problemen met de rondstraler (Omni), waardoor het signaal niet goed te ontvangen was in de buurt, maar dit is nu opgelost" aldus Pieter André de la Porte, de eigenaar van de node.

Zie ook de wiki-pagina van NodeVergilius en de foto's van de bouw.


Nu ook draadloos netwerk in Oegstgeest

Wireless Leiden heeft haar draadloze computernetwerk uitgebreid naar een groot deel van Oegstgeest dankzij de bouw van knooppunten op de Lijtwegflat en de zorgcentra Rustenborch en Hofwijck. Vrijwilligers uit Oegstgeest en Leiden hebben de afgelopen dagen hard gewerkt aan de antenneopstellingen.

"De knooppunten zijn bijna operationeel.", zegt Erik Rorsch, een van de initiatiefnemers van Wireless Oegstgeest,"Het is alleen nog een kwestie van inregelen en dan is er ook hier draadloos Internet". Het gaat overigens niet alleen om internetten. Je kunt het netwerk ook gebruiken om computers direct met elkaar te laten communiceren, zonder dat er Internet aan te pas komt. Die toepassing is onder andere voor zorgcentra en scholen interessant. De interne computernetwerken kunnen met een beveiligde verbinding aan elkaar gehangen worden.

"Met zo'n draadloze verbinding is er, zoals bij elke verbinding, kans op uitval. In dit geval is de kans wellicht iets groter dan b.v. bij een adsl verbinding, maar draadloos is veel goedkoper en sneller. Door deze twee mogelijkheden te combineren is het mogelijk een goedkope, betrouwbare en doorgaans snelle verbinding op te zetten", zegt Emiel Witteman, enthousiaste systeembeheerder van Rustenborch en Wijckerslooth. "Wij hebben overwogen zelf een directe draadloze verbinding op te zetten, maar stuitten toen op twee problemen. Ten eerste was er geen zicht-verbinding tussen Rustenborch/VanWijckerslooth en Hofwijck. De hoge bomen van het bos van Wijckerslooth zouden waarschijnlijk de draadloze verbinding te veel storen. Een extra steunpunt om het bos heen leek dus nodig. Ten tweede, willen we in de nabije toekomst meerdere (kleine) locaties kunnen laten communiceren met het centrale netwerk. De dekking die Wireless Leiden en Oegstgeest bieden is nooit met een eigen draadloos netwerk te realiseren. Bovendien is veel technische kennis nodig om draadloze netwerken goed op te zetten, Wireless Leiden en Oegstgeest hebben deze kennis in huis".

Nu er een begin is gemaakt, hoopt Wireless Oegstgeest op meer vrijwilligers en sponsoren om het netwerk verder uit te bouwen.

Voor informatie, contact pagina

einde persbericht


Persbericht 23 november 2004

Wireless communities in Zuid-Holland gaan samenwerken

23 november 2004

Op initiatief van de Stichting Wireless Leiden hebben 'wireless' vrijwilligersorganisaties uit een tiental Zuidhollandse gemeenten besloten te gaan samenwerken. Het doel is te komen tot een groot, regionaal draadloos computernetwerk voor iedereen. Dit netwerk zal in eerste instantie de regio tussen Zoetermeer, Alphen a/d Rijn en Katwijk omvatten.

In het gebied van Leiden en omgeving bestaat al een vrijwel dekkend netwerk met meer dan vijftig netwerkknooppunten dankzij Wireless Leiden en Wireless Jacobswoude. Enkele duizenden inwoners maken er kostenloos gebruik van voor onderlinge communicatie, het delen van bestanden en Internettoegang. In de omringende gemeenten zijn diverse, soortgelijke vrijwilligersinitiatieven van de grond gekomen. Door samen te werken en technologie en ervaring te delen kunnen deze groepen niet alleen een vliegende start maken, maar kan er ook een groot samenhangend netwerk ontstaan.

Voor de gebruikers betekent het, dat ze met alle andere gebruikers in de gehele regio kunnen communiceren. "Het huidige netwerk van Wireless Leiden is al een van de grootste in zijn soort ter wereld," zegt Jasper Koolhaas, voorzitter van Wireless Leiden. "We gaan er met zijn allen nog een schepje bovenop doen. Bij het ontwikkelen van onze technologie letten we voortdurend op schaalbaarheid. De grootste uitdaging ligt op het gebied van de organisatie. Maar het enthousiasme is er."

Ook Eric Gerritsen van Wireless Zoetermeer ziet veel in samenwerking met name op technisch gebied: "Zoetermeer wil ICT-hoofdstad van Nederland zijn, wat is er dan mooier dan een samenwerking met o.a. Leiden, de draadloze hoofdstad van Nederland?".

Op de drukbezochte eerste bijeenkomst waren vertegenwoordigers aanwezig uit Katwijk, Rijnsburg, Oegstgeest, Kaag, Leiden, Jacobswoude, Rijnwoude, Alphen a/d Rijn, Leidschendam en Zoetermeer.

EINDE PERSBERICHT

Meer over de deelnemende wireless communities:

  • www.wirelessleiden.nl
  • www.wirelessjacobswoude.nl
  • www.wirelessalphen.nl
  • www.wirelesskatwijk.nl
  • www.wirelesskoudekerk.nl
  • www.wireless-zoetermeer.nl
  • www.wirelesshazerswoude.nl
  • www.wirelessoegstgeest.com
  • www.wirelessbenthuizen.nl

EINDE PERSBERICHT


  ::::: Sponsoren :::::

genoeg van Microsoft?, gebruik eens de Knoppix (linux) cd, Gratis af te halen bij Foto Dickhoff Digitaal.UTC/GMT


© 2006 P.André de la Porte / wirelessleiden / node Vergilius