Home
Missie
Persberichten
Techniek
Installeren
Wireless Oegstgeest

Inleiding:

WirelessOegstgeest is ontstaan uit het initiatief van de Stichting WirelessLeiden. Het doel van wireless Oegstgeest is om bewoners zo veel mogelijk toegang te geven op dit draadloze netwerk. WirelessOegstgeest maakt nu nog onderdeel uit van WirelessLeiden. Niet alleen organisatorisch, maar ook met het draadloze netwerk. Meer informatie over WirelessLeiden kunt u vinden op: Wireless Leiden Op die website kunt u ook veel technische informatie vinden.

WirelessOegstgeest heeft in de zomer van 2004 drie nodes ( lokaties waarvan het signaal wordt uit gezonden ) gebouwd in Oegstgeest. Te weten op Rustenborch, op Hofwijk en op de Lijtweg. Deze 3 nodes zijn sinds 10 augustus 2004 in de lucht. Er is tevens een node aanwezig in de wijk Poelgeest. Verder zal een aantal gebruikers uit Oegstgeest ook verbinding kunnen krijgen met bijvoorbeeld de node op het LUMC. Op 8 Oktober 2005 is de node op de Vergilius-flat in het noorden van Oegstgeest (Haaswijk) in werking getreden. Deze node zorgt ook voor een toekomstige verbinding met Voorhout en warmond.


Thuis instellingen voor nieuwe gebruikers in Oegstgeest

Dankzij de inzet van André van Brussel hebben we de site kunnen uitbreiden met help pagina's voor het instellen van Uw PC. De pagina's gaan stap voor stap door Uw instellingen.
[ Klik hier ]


Toekomst

We verwachten nog een viertal nodes (draadloze acces points) te kunnen gaan bouwen in Oegstgeest. Echter dit is afhankelijk van de sponsors en de mogelijkheden om een node te plaatsen. Voorstellen zijn welkom.


Organisatie

Wij houden ons als organisatie niet bezig met de ontvangst bij de mensen thuis. Maar er wordt wel een werkgroepje gevormd en materiaal op deze site geplaatst om de mensen hiermee te assisteren. Bovendien is er in Oegstgeest een leverancier die met een aantal betrouwbare oplossingen zal komen (Micromax in Winkelcentrum Ommevoort). Iedereen die geďnteresseerd is om mee te gaan helpen als vrijwilliger, of als sponsor, of iemand die op een geschikte locatie woont voor een node, kan contact opnemen : contact pagina


  ::::: Sponsoren :::::

genoeg van Microsoft?, gebruik eens de Knoppix (linux) cd, Gratis af te halen bij Foto Dickhoff Digitaal.UTC/GMT


© 2006 P.André de la Porte / wirelessleiden / node Vergilius